Zoran Basa


De band van Zoran met Hengstdijk? Zijn moeder, Thallie van de Bulck is geboren en getogen op Hengstdijk. Eind 2009 heeft Zoran een korte vakantie in Hengstdijk. Op de vraag of hij mee wil doen aan een artikeltje voor achter de horizon, heeft hij een kort en spontaan antwoord: Ja, natuurlijk. Zoran is geboren in Terneuzen. Hier heeft hij ook de lagere school bezocht tot en met klas 5.
Met zijn vader en moeder is hij toen vertrokken naar Joegoslavië. Hier hij heeft de lagere school af gemaakt en de middelbare school bezocht. Op dat moment is in Joegoslavie de oorlog begonnen. Momenteel is Zoran militair in het Kroatische leger.

Ooit in 1991 was Zoran ook voor een korte vakantie en familiebezoek in Hengstdijk. Toen was alles groot en ver. Nu lijkt alles klein en dichtbij. Vanuit een nostalgisch gevoel is hij nieuwsgierig naar de huizen, naar het gebied, naar de dijken en de polders. Hij wil lopen in de omgeving en alles zien. En natuurlijk ook even biljarten met zijn zwager in ’t Jagershuis. Benieuwd naar de prachtige streek waar Zoran woont? Klik op deze link.
Je ziet de site van de woonplaats van Zoran: Orahovica in de provincie Slavonija van Kroatië.

Zoran Basa, januari 2010