Rudy Duvivier


Rudy zijn verhaal

Naar aanleiding van een reactie in het gastenboek vroeg Eddy de Kort of ik een verhaal wilde schrijven voor de rubriek "Achter de horizon". Natuurlijk wilde ik wel aan zijn verzoek voldoen.

Geboren op 21 mei 1966 en opgegroeid in Hengstdijk. Hier ook de basisschool gevolgd. Vanwege het kleine aantal leerlingen zaten we met 3 klassen bij elkaar in 1 lokaal. Klas 1 t/m 3 zat bij juffrouw Romijn, klas 4 t/m 6 zat bij meester Schelfhout. Als dan de hogere klassen lezen hadden kon je lekker meeluisteren. Na de lagere school ben ik naar de MAVO in Hulst gegaan. Terwijl de meeste klasgenoten na het behalen van hun diploma naar de HAVO gingen, ben ik naar de Laboratoriumschool Zeeland in Goes gegaan om daar de Middelbare Laboratorium Opleiding (Microbilogie) te gaan volgen.

Na het vervullen van mijn dienstplicht en diverse tijdelijke baantjes via het uitzendbureau hebben gehad, werd ik aangenomen bij Engelhard in Terneuzen, waar ook Eddy werkte. Ik heb daar gewerkt op het laboratorium waar ik diverse analyses deed op procesmonsters. In diezelfde periode (1990) ben ik verhuisd van Hengstdijk naar Terneuzen. Toen in april 1998 Engelhard de poorten sloot heb ik werk gevonden in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Daar heb ik 2 jaar gewerkt om onder andere voedingsbodems te maken voor het microbiologische laboratorium. Ook ben ik toen verhuisd van Terneuzen naar Lelystad en daar woon ik nog steeds naar volle tevredenheid. Sinds februari 2000 werk ik bij McCain ( frietfabriek) in Lelystad. Mijn werk bestaat het controleren van of de friet voldoet aan de kwaliteitseisen die er aan gesteld worden en het maken van rapporten hierover ten behoeve van het management.

Helaas is het al weer een tijd geleden dat ik in Hengstdijk geweest ben, maar ik zie op de foto's er wel veel veranderd is. Via de site zal ik de de veranderingen en gebeurtenissen zeker blijven volgen.

Groet Rudi Duvivier

Rudy Duvivier , februari 2009