Jolanda Vink - Hofman


Geboren op het Vogelfort, in het huis van Louis van Deursen, op 27 april 1967. Mijn ouders woonden daar sinds 1,5 jaar, wetende dat zij daar tijdelijk zouden wonen vanwege de plannen voor een recreatiegebied. De eerste 3 maanden van mijn leven heb ik daar gewoond, daarna zijn we verhuisd naar het huis van Felix van Deursen, in de Plevierstraat. Daar heb ik mijn kinder- en jeugdjaren doorgebracht. Er is in en rondom het huis heel wat gespeeld. Volgens mijn moeder stond ik als peutertje al aan het hek met ‘kindje, kom je bij mij spelen?’. Gelukkig weet ik daar niets meer van. Wat ik me zeker nog wel herinner is dat we achterbuiten, in de bossen tegen de gymzaal, heel wat hutjes gebouwd hebben, volgens mijn moeder met ‘heel Usdijk’. Ook bij ons op zolder heb ik met heel wat kinderen gespeeld.

Op de kleuterschool zat ik bij juffrouw van Bellen, het begin van mijn schoolcarrière. Ik ging graag naar school en het knutselen was mijn favoriet. Toen ik naar de ‘grote’ school ging, kwam ik bij juffrouw Remijn en later bij meester Schelfhout. Ik zat in de klas bij Mirjam Kerckhaert, Chantal Baecke en Patrick Mahu. Mirjam en Chantal waren als vanzelfsprekend vriendinnen. We speelden zeer regelmatig op beide boerderijen en natuurlijk in de Plevierstraat.

Na de basisschool gingen we alle drie onze eigen weg. Ik ging naar de St. Josef mavo. Elke dag op de fiets naar Hulst via Paulus polder, door weer en wind. Na 4 jaar mavo ben ik naar het Jansenius Lyceum gegaan, waar ik na 2 jaar mijn Havo diploma behaalde. Vervolgens naar de HBO-V in Goes. De eerst 2 jaar met de bus en de boot op en neer, daarna 2 jaar stage, waarbij ik toen op kamers ging.

Tot die tijd heb ik ook heel wat uurtjes bij de familie Versol doorgebracht, onze buren. Winnie en Dirk waren nog klein en met een drukke dierenartsenpraktijk, was een buurmeisje als Jolanda wel erg handig om op te laten passen als er een koe op kalveren stond of een avondje uit gepland stond. Er werd altijd wel goed gezorgd dat ik dan niets te kort kwam.

Na mijn stages ben ik in Kloosterzande gaan samenwonen met Ronald Vink, een Bosse Piel en na het behalen van mijn diploma zijn we getrouwd. Per 1 september 1989 kreeg ik een vast contract als verpleegkundige op afdeling chirurgie van het Antonius ziekenhuis in Oostburg en zijn we naar het westen verhuisd. In 1995 is onze dochter Marjolein geboren en 2 jaar later kwamen Sander en Yoeri. Ondanks het drukke gezinsleven, vond ik het heerlijk om te blijven werken, al was het altijd flink organiseren.

Na 12,5 jaar in Oostburg te hebben gewerkt, ben ik in januari 2002 als mammacareverpleegkundige aan de slag gegaan op de mammapoli, welke toen van start ging en ging ik ook in De Honte werken. Opvang na de diagnose borstkanker, het informeren over de geadviseerde behandeling en begeleiding tijdens het behandeltraject, gaf mij erg veel voldoening. Echter, ik wilde me graag verder specialiseren en in 2007 ben ik gestart met de Masteropleiding Advanced Nursing Practice, een nog vrij jonge opleiding die leidde tot de functie van Nurse Practitioner. In 2009 werd in de Nederlandse wetgeving deze functie erkend als Verpleegkundig Specialist en dat kwam goed uit, want in september 2009 behaalde ik mijn diploma. Nu werk ik alweer meer dan 2 jaar als Verpleegkundig Specialist in het Mammacentrum van ZorgSaam Ziekenhuis.

Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens op de website van ZorgSaam!

Jolanda Vink - Hofman, april 2012

Foto's

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave.