Cindy van Bellen


In 2008 is Cindy van Bellen van Hengstdijk naar Utrecht vertrokken. Ze is daar gaan werken in het UMC (Academisch Ziekenhuis).

Cindy's verhaal

In haar eigen woorden: Geboren (dec. 1985) en getogen in Hengstdijk, hier heb ik de basisschool gevolgd waarna ik naar het Reynaertcollege ben gegaan. Daar wist ik dat ik de verzorging in wilde gaan dus na het behalen van mijn diploma ben ik naar het ROC in Terneuzen gegaan voor de opleiding verzorgende IG. Hierbij heb ik verschillende vormen van de verzorging gezien: onder anderen, ouderen zorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg. Na het behalen van dit diploma wilde ik graag nog verder leren voor verpleegkundige omdat werken in een ziekenhuis mij ook erg leuk leek. Hiervoor heb ik ook weer verschillende vormen van de zorg gezien. Zoals ziekenhuis stage’s in verschillende landen waaronder Shanghai (China) en St Niklaas (België) maar natuurlijk ook in Terneuzen.

Na het behalen van mijn diploma was er helaas geen werk in het ziekenhuis in Terneuzen waardoor ik verder in het land ben gaan kijken. Het UMC in Utrecht trok mij erg aan, hier ben ik nu ook werkzaam als verpleegkundige op de afdeling Cardio-thoracale chirurgie (o.a. hartchirurgie). Door deze werkervaring kan ik andere ervaringen op doen in mijn beroepsgebied die ik hier niet op had kunnen doen. Het werk bevalt mij erg goed in de ‘grote’ stad. Ook heb ik daar een erg gezellig team om in te werken waar collega’s ook vanuit het hele land zijn gekomen. Het UMC Utrecht maakt het mogelijk om in een flatje van het ziekenhuis te wonen. Deze staan op verschillende locaties in de stad dus niet in de achtertuin van het ziekenhuis. Hierdoor moest ik gelukkig niet zoeken achter woonruimte, wat erg moeilijk en duur is in Utrecht. In de weekenden dat ik vrij ben kom ik altijd met plezier naar het rustige Hengstdijk en zal hier ook altijd graag blijven komen.

Gelukkig kan ik vanuit Utrecht de site hengstdijk.eu in de gaten houden voor het laatste nieuws ;-)

Voor meer informatie over mijn werkplek zie: www.umcutrecht.nl

rechter foto: Cindy op de Chinese Muur, linker foto Cindy met het afdelingshoofd van het ziekenhuis waar ze stage heeft gelopen in China

Cindy van Bellen, januari 2009