Bert Burggrave


Genieten op camping “de Oude Haven”. Daar ontmoet ik Bert Burggrave. Geboren op Hengstdijk en nu woonachtig in Halsteren. Bert herinnert zich Hengstdijk als een rustig dorp. Zijn ouders woonden net buiten het dorp aan de Plevierstraat. Na de lagere school gaat Bert naar de “ambachtschool” In Hulst. Hier leert hij voor automonteur. Eerst werkt hij bij Weemaes op Groenendijk en daarna bij Voet op Kloosterzande. Bij de keuring voor de militaire dienst krijgt hij een extra keuring voor vliegenier. Hiervoor wordt hij op de ogen afgekeurd, maar de vonk voor de luchtmacht is wel overgeslagen. Er volgt een opleiding tot sergeant monteur motoren.

Dat Bert tussendoor ook nog wel eens op Hengstdijk komt wordt bewezen door zijn aanwezigheid bij
het 800-jarig bestaan van Hengstdijk. Hier ontmoet hij zijn vrouw. Ze reist mee met Bert van Boschkapelle naar Hulst, daarna Halsteren, Enschede, Ypenburg en weer Halsteren. Een rijtje wat dan ook ongeveer de standplaatsen zijn van Bert.


Na 40 dienstjaren neemt Bert in de rol Projectofficier F16 motoren als kapitein afscheid van de luchtmacht. Toen de boot nog voer was Halsteren niet zo ver. De route langs Antwerpen is iets langer maar dit weerhoudt Bert en zijn vrouw er niet van Hengstdijk te bezoeken. Vanaf de camping van de familie Verbrugge bezoeken ze familie en kennissen. En in de avondzon spelen ze opa en oma voor de kinderen van de overburen op de camping.

Bert Burggrave , juli 2009